Też tak pomyślałem a na dodatek Skode blokowała ciężarówka :twisted:
[O2] Xenony - ułamane "coś"
Zwiń
X
-
[O2] Xenony - ułamane "coś"
Witam
Zakupiłem xenony, paczka doszła, pełna radość itd. Lampy ładnie zapakowane w karton i stretch. Przed rozpakowaniem z folii oglądam nabytek i niestety tutaj następuje zonk :cry:
Póki co poinformowałem dostawcę o problemie i liczę, że się do
(EDIT): już się dogadaliśmy Profi sprzedawca.
Do Was uderzam z pytaniem - jakie ten dzyndzel który się ułamał ma znaczenie dla montażu, jego stabilności itd. Do czego to "cuś" służy?
Dzięki z góry za pomoc.
Tak w ogóle będę montował te xeny z autopoziomowaniem. Mam już cały komplet: uszkodzone xenony, oba czujniki, sterownik. Elementy do budowy wiązki (kostki i konektory) zostały zamówione w ASO. Jak zrobię to zdam fotorelację z opisem - bo warto to zrobić moim zdaniem. Szacuje, że koszt mojego autopoziomowania to raptem 350-400 PLN, co przy koszcie lamp jest mało znaczące.Załączone pliki
-
-
Ten dzyndzel jest bardzo ważny, bo trzyma lampę tak by nie drgała z tyłu na dziurach.
Co do montażu samopoziomowania to TUTAJ jest trochę info ( co prawda od Jetty, ale "od spodu" jest identycznie jak w OII; różni się tylko tym, że sterownik w OII jest za popielniczką nad przednim tunelem ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Ten dzyndzel jest bardzo ważny, bo trzyma lampę tak by nie drgała z tyłu na dziurach.
Co do montażu samopoziomowania to TUTAJ jest trochę info ( co prawda od Jetty, ale "od spodu" jest identycznie jak w OII; różni się tylko tym, że sterownik w OII jest za popielniczką nad przednim tunelem ).
Dokładnie na tym opisie który wskazałeś w linku się będę wzorował. Wygląda na niezbyt trudny mod.
Nie wiem - może by to podkleić? Bo mam ten dzyndzel w komplecie z reflektorem i klej do twardych plastików... ? Jak myslicie?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez miron75Szacuje, że koszt mojego autopoziomowania to raptem 350-400 PLN, co przy koszcie lamp jest mało znaczące.
sterownik: 150
czujnik poziomu przedni: 100
czujnik poziomu tylny: 100
kostki, piny, przewód: 50
no - 4 stówki
Komentarz
-
-
Ostatnio przewiozłem się autem z xenonami i auto poziomowaniem. Widać jak działają, tylko, że jednak jest zwłoka co powoduje że tak samo światła latają góra dół tylko z opóźnieniem. Miałem wrażenie, że z auto poziomowanie bardziej oślepiałem innych niż bez. W regulacji ręcznej można sobie obniżyć światła, a w automacie już nie ma na to wpływu. Takie moje spostrzeżenia.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez miron75Ja miałem fart, wszystkie elementy kupiłem u jednego sprzedawcy, w sumie wyszło 350 za czujniki i sterownik z przesyłką.
BTW.
50 pln za wtyczki i piny w ASO to jakoś tanio, bo jak mnie podliczyli to wyszło dobrze powyżej 250 pln... Kupiłeś cały komplet ?
A co do "dzyndzla" to możesz spróbować go zamocować do lampy za pomocą "wtopienia" od tyłu ( na wylot tej ułamanej części i dalej w lampę ) na gorąco jakiegoś metalowego trzpienia ( może być np. gwóźdź ) + oczywiście klej.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 200250 pln za wtyczki i piny w ASO to jakoś tanio, bo jak mnie podliczyli to wyszło dobrze powyżej 250 pln... Kupiłeś cały komplet ?
/to akurat odpowiednik pinu z wiązki 000 979 009, która kosztuje wspomniane kilkanaście złotych/. Kabel LgY-S miałem swój z starych zapasów.
Komentarz
-
Komentarz